جلیلی با بیان اینکه این استان رتبه چهام کشوری در تولید انگور را به خوداختصاص داده است، تصریح کرد: حدود ۳۵ درصد از محصول تولیدی انگور به صورت تازه خوری و حدود ۳۰ درصد نیز تبدیل به کشمش میشود.
رییس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی گفت: بخشی از انگور تولیدی نیز سالانه به کشورهای عربی و روسیه صادر میشود.
جلیلی با اشاره به اینکه بیش از ۳۰ رقم انگور در استان تولید میشود بیان کرد: رقم سفید کشمشی، قرمز کشمشی، تبرزه سفید و قرمز، ریش بابا، حسینی، خلیلی، لعل بیدانه و قزل اوزوم از جمله آنهاست.
رییس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی با بیان اینکه از برگ مو وهسته این میوه بهشتی برای تهیه غذا و روغن گیری استفاده میشود، گفت: انگور به صورت دوشاب (شیره)، کشمش، سبزه، آبمیوه، سرکه و غوره در صنایع تبدیلی تولید میشود.
او با بیان اینکه نیمه اول مردادماه بهترین زمان آبغوره گیری است، ادامه داد: در این استان که بالغ بر ۲۰هزار هکتار باغ انگور را دارا میباشد، هر ساله در مرحله غوره شدن و قبل از رسیدن و شیرین شدن انگور بخشی از غورهها به آبغوره تبدیل میشود.
جلیلی بیان کرد: انگور دومین محصول باغی استان بوده و بیش از ۳۰ هزار بهره بردار به طور مستقیم و ۳۰ هزار نفربه صورت غیر مستقیم در امر داشت و برداشت، بستهبندی و حمل و نقل انگور فعالیت نموده و از این راه امرار معاش میکنند.
انتهای پیام/م